В ході обшуку в офісах компанії податківці вилучили понад мільйон гривень і близько $38 000 готівкою, фінансово-господарські документи, а також побутову техніку та електроніку на загальну суму понад 20 млн гривень, передає «AIN.UA». 

За словами силовиків, магазин не зміг надати документи, що підтверджують законність походження цієї техніки. Зараз магазин тимчасово не видає замовлення з точки видачі на вул. Русанівській, 20.

Видання повідомляє з посиланням на власні джерела, що в одному з офісів «Сокола» було вилучено 40 робочих ноутбуків співробітників, а також частину документації. Засновник «Sokol.ua» Євген Сокольников у телефонній розмові з кореспондентом сайту послався на зайнятість і пообіцяв розповісти про ситуацію пізніше.

ДФС веде слідство за частиною 3 статті 212 - ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Фіскальна служба так описує схему ухилення від податків в Sokol.ua: «Схема діяльності цього інтернет-магазину була організована наступним чином: з метою ухилення від сплати податків до бюджету побутова техніка і електроніка завозилася на територію України або за заниженими цінами, або взагалі поза митним контролем, а згодом за документами змінювала кількох власників і вже за ринковими цінами реалізовувалася покупцям. Не дивно, під час цих метаморфоз вартість товару збільшувалася таким чином, що і після їх реалізації податки в бюджет виплачувалися мінімальні, адже весь прибуток акумулювався на підконтрольних СПД з ознаками «фіктивності», які апріорі державну скарбницю поповнюють».

У прес-службі Фіскальної служби коментувати ситуацію по телефону відмовилися.

ІА "Вголос": НОВИНИ