Верховна рада України дозволила фізичним особам підприємцям не сплачувати єдиного соціального внеску протягом березня та квітня 2020 року.

Про це пише «Громадське».

Таким чином держава намагається стимулювати український бізнес в умовах запровадженого карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу у світі.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила відповідний закон.

Тобто під час подання звітності за 1 квартал 2020 року ФОПи не сплачуватимуть даного внеску державі, що становить 22% від мінімальної зарплати або 1039,06 гривні.

Держава не штрафуватиме за несплату ЄСВ і зараховуватиме ці два місяці до трудового стажу, так ніби податки були сплачені.

Крім того, зазначається, що не будуть накладатися штрафи і за несвоєчасну сплату ЄСВ за ті місяці, які не потрапили під дію пільг (січень та лютий).

Варто зауважити, що народні обранці також дозволили фізичним підприємцям відтермінувати обов'язкове запровадження касових апаратів терміном на три місяці.

Крім того було запроваджено низку інших спрощень.

Зокрема був подовжений термін подання річної декларації про майновий стан до 1 липня 2020 року та податкові канікули з плати на землю з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Також протягом 1 березня - 30 квітня 2020 року уся нежитлова нерухомість буде виключена з бази оподаткування.

Як писав «Вголос», борги за комуналку під час карантину: Верховна Рада ухвалива важливий закон.

ІА "Вголос": НОВИНИ