На сервіси Київської міської державної адміністрації здійснюється масована DDоS-атака.

Про це повідомили в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій.

Близько 90% спроб атакувати мережу успішно відбиваються внутрішньою системою кіберзахисту.

«Система кіберзахисту забезпечила працездатність усіх міських сервісів. Однак система та зовнішні канали зв’язку працюють із значним навантаженням, через що можливі тимчасові обмеження доступу до е-сервісів або міських сайтів. За першу годину атаки зафіксовано близько 1,5 мільйона оригінальних IP-адрес, із яких здійснювались спроби дестабілізувати роботу е-сервісів. За 20 хвилин система кіберзахисту змогла відхилити близько 4 мільярдів атакуючих запитів», - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров додав, що завдяки правильним налаштуванням та гнучкому багаторівневому захисту спеціалісти мінімізували втрати від кібератаки та змогли розблокувати трафік для міських е-сервісів.

«Ми вже передали інформацію про інцидент до правоохоронних органів та робимо все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації. Можу сказати точно, що за тривалістю та кількістю атакуючих ботів подібних викликів в Україні ще не було», - резюмував він.

Нагадаємо, що російські хакери намагалися зламати сайт Кварталу-95.

ІА "Вголос": НОВИНИ