Кошторисна вартість проєкту будівництва Подільського мостового переходу у місті Києві зросла з 11,251 мільярда гривень до 19,922 мільярда.

Про це йдеться у розпорядженні Київської міської державної адміністрації, яке підписав перший заступник голови Микола Поворозник, який на цей час виконує обов’язки голови КМДА на час відпустки Віталія Кличка.

В порівнянні з попереднім розпорядженням від серпня 2016 року загальна кошторисна вартість зросла приблизно на 77%.

До теперішнього переліку об'єктів будівництва в оновленому проєкті додались лівобережні естакади, в тому числі естакади з’їзду на вулицю Оноре де Бальзака, а також відомий арковий міст через озеро Радунка.

Варто зазначити, що у червні 2019 року відбулися громадські слухання, за результатами яких будівництво мосту мали б здійснити в обхід озера.

Також в новому проєкті передбачено кошти для будівництва певних споруд для міського метрополітену, шлях якого проходитиме даним мостом.

Скажемо, що станом на липень 2020 року генеральний підрядник вже використав на будівництво 9,809 млрд грн. А станом на січень 2016 року цей показник становив 3,424 млрд грн.

Як відомо, цим генпідрядником є компанія «Еко-Буд-Трейд», контроль над якою, як стало відомо, здійснює київський авторитет Денис Комарницький.

Довідково:

Подільський міст споруджується в Києві та має з'єднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка та Райдужним масивом. Будівництво фактично розпочате ще у 2003 році та багато разів воно призупинялось через брак коштів. Попередньо відома дата відкриття першої черги — кінець 2021 року. Після завершення будівництва міст має стати найбільшим арковим мостом у Європі.

Читайте також: Генеральне консульство Росії в Харкові привітало українців з Днем захисника та захисницю України

ІА "Вголос": НОВИНИ