Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що санкції ЄС проти росії подіяли як слабка вакцина і певною мірою навіть прискорили певні економічні процеси у рф.

Про це він сказав після зустрічі з бельгійським колегою Александром Де Кроо, повідомляє RMF24.

«Санкції подіяли як надто слабка вакцина. На даному етапі вони не тільки не зупинили військову машину путіна, а й певною мірою посилили певну економічну діяльність, що відбувається в росії», – сказав Моравецький.

Прем'єр-міністр зазначив, що на полі битви немає «нейтральних настроїв». 

«На полі битви між добром і злом не повинно бути нейтральних настроїв. Ми повинні донести всім навколо, хто ще має в цьому сумніви, що з таким жорстоким режимом, як фашистський режим у москві, нема про що домовлятися», – пояснив він.

Моравецький закликав посилення санкцій з метою змусити Москву змінити свою позицію.

«Витрати для росії, яка розпочала цю війну, мають бути якомога вищими», – заявив своєю чергою бельгійський прем'єр.

Крім того, прем'єр Польщі зазначив, що «ми маємо справу з дивовижною пропагандою з іншого боку».

«З пропагандою, яка говорить про денацифікацію України, яка у вустах кремлівських пропагандистів прямо нагадує найгірші німецькі, фашистські традиції. Порівнювати режим путіна з фашистським режимом не тільки правомірно, це доречно, це точно відображає жорстокість того, що відбувається в Україні», підкреслив глава польського уряду.

Нагадаємо, СБУ затримала агента російських спецслужб, який працював у Адміністрації колишнього президента та інших держструктурах.

ІА "Вголос": НОВИНИ