Контрнаступ ЗСУ відбуватиметься точно. Залишати українські території росії не можна. Інакше це відкладена війна, окупація та руйнація України.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Проте, за його словами конкретику щодо контрнаступу і його термінів може давати лише Генеральний штаб та Верховний Головнокомандувач.

«Я не готовий коментувати коли та як буде наступ чи контрнаступ. Він йде постійно. Там оперативна обстановка: росіяни наступають - ми відбиваємо і можемо відразу контрнаступати. Окупанти платять дуже велику ціну за кілометр просування українською територією. Це дуже добре, тому що це виснажує російську армію», – наголосив Подоляк.

 

Водночас, за його словами, отримання Україною певної кількості HIMARS суттєво змінило картину бою.

«Нині це інший тип війни у порівнянні з першими двома місяцями. Зараз війна артилерійська, далекобійна. Російська артилерія завдавала велику кількість ударів по наших позиціях, тому що у них не була розірвана логістика. Тобто, дуже легко було підвозити снаряди. Буквально, доходило до 50 тисяч пострілів російської артилерії щодня»,– зазначив радник

Нині кількість обстрілів зменшилася в п'ять-шість разів, як тільки почали працювати HIMARS, що можуть знищувати логістичні центрі і склади з боєприпасами, стверджує радник голови ОП.

«Це суттєво змінює картину того, що відбувається на сході і півдні України. Якщо будуть збільшуватися можливості нашої далекобійна артилерії, включаючи РСЗВ, то Росія швидше покине нашу територію. Конкретний приклад »доброї волі« на острові Зміїний ви вже бачили. Другий приклад, який може бути вже найближчим часом, це легендарний Антонівський міст на Херсонщині. Як тільки він перестане функціонувати, то Росія зрозуміє, що треба продемонструвати »жест доброї волі« і покинути Херсон», – переконаний Подоляк.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

HIMARS та гаубиці знизили втрати на фронті. Зеленський назвав нові цифри

Російський безпілотник збили на Одещині

Стало відомо, яку кількість військових росія направила в Україну

 

ІА "Вголос": НОВИНИ