[media=138791,138792,138793,138794] 

Першим до каплиці приїхав наречений принц Гаррі у супроводі старшого брата, принца Вільяма, який став його шафером. Меган приїхала з Клівден Хауса, де заночувала разом із матір’ю. А розпочалося дійство після того, як до каплиці, згідно з протоколом, прибула королева Єлизавета II.

Для свого весілля Меган обрала розкішну та водночас стриману сукню, яку розробила відомий британський дизайнер Клер Келлер. А от принц Гаррі та принц Вільям одягнули форму полку Blues & Royals, зшиту кравцями з Dege & Skinner.

Зазначимо, що впродовж усієї церемонії принц Гаррі практично не стримував сльози, на його обличчі було помітно хвилювання. У свою чергу його обраниця Меган поводилася стриманіше, усміхалася. Наречена здавалася дуже спокійною.

До слова, найшанованіші члени королівської сім'ї – королева Єлизавета II та принц Філіп, принц Чарльз та герцогиня Камілла, Кейт Міддлтон з принцесою Шарлоттою – прибули передостанніми на весілля принца Гаррі та Меган Маркл. Серед знаменитостей, які побували на весіллі принца Гаррі та Меган Маркл, зокрема, були співак Елтон Джон, подружжя Бекхемів, актор Джордж Клуні з дружиною Амалі, телеведуча Опра Уінфрі. Завітали і колишні дівчата принца Гаррі – Челсі Дейві та Крессіда Бонас.

BBC оприлюднило підрахунки компанії з планування весіль Bridesmaid: за їхньою версією, церемонія обійдеться королівській родині, яка взяла на себе всі витрати, у 32 мільйони фунтів (близько 43,1 мільйонів доларів).

  • Звучання 20 срібних труб, які сповіщатимуть про початок події, обійдеться королівському двору у 125 тис доларів.
  • На квіти для прикрашення каплиці святого Георгія, де відбудеться вінчання, пішло 150 тисяч.
  • На розробку й створення запрошень — 25 тис доларів.
  • Весільний лимонний торт коштував 70 тисяч доларів.
  • Легкі закуски вдвічі менше — 36 тисяч.
  • 420 тисяч доларів сплатили за оренду заміського маєтку 17 століття для приватного вечірнього прийому.
  • Найбільше витратили на безпеку під час урочистих заходів — 42 мільйони доларів.
  • Приблизна вартість убрання нареченої становить 400 тисяч доларів — це дещо скромніше, ніж у герцогині Кембриджської Кейт Міддлтон.
  • Ціна вбрання нареченого складає «лише» 10 тисяч.

 

 

Want to know what's in the #RoyalWedding cake? Follow our Instagram story to find out

ІА "Вголос": НОВИНИ