До поліції та департаменту охорони здоров’я ЛОДА звернулося подружжя Чередєєвих. Максим та Олена звинувачують лікарку-акушерку в смерті своєї дитини.

Відомо, що у квітні лікарка Пустомитівської центральної районної лікарні Анна Марич приймала пологи у львів’янки. Про це пише «Захід.нет».

Незважаючи на стабільну та здорову вагітність матері, новонароджений хлопчик помер на третій день після народження.

34-річна жінка розповіла, що не планувала народжувати в Пустомитах, однак разом з чоловіком тимчасово переїхала до батьків. У квартирі подружжя робили ремонт.

«В мене не було страху народжувати у районній лікарні, там я народила першу дитину і все було добре», - зазначила Олена Чередєєва.
У породілля не було жодних патологій, однак за кілька днів до пологів вона перестала відчувати рухи дитини. Жінка звернулася до акушера-гінеколога Анни Марич, в якої мала народжувати.

Лікарка оглянула її та додала, що народжувати рано. Рука акушерки була в крові темно-бурого кольору. Далі вона послухала серцебиття дитини і сказала, що все в нормі. Дитина нібито притихла через те, що набирається сил перед пологами.

Через два дні (19 квітня) в жінки почалися легкі перейми, їй порадили бути вдома та приймати «Но-шпу», адже «народжувати рано». Олена вирішила їхати в лікарню, однак акушерка сказала, що на місці її немає. Вночі 20 квітня вагітна народила хлопчика вагою 3 кг. Після народження дитина не рухалася та мала зелено-гірчичний колір.

«Всі, хто був в палаті, стали і дивляться на нього і нічого не роблять. Потім дитині обрізали пуповину і вийшло так, що він зробив перший вдих і почав задихатися. Як виявилося потім, дитина випорожнилася внутрішньоутробно», - згадує породілля.
Через 30 хвилин реанімаційних заходів дитині вдалося встановити трубку в трахею. Хлопчик почав дихати. Новонародженого перевезли в ОХМАДИТ, однак фахівці врятувати його не змогли. Через три дні після пологів дитина померла.

Патологоанатом встановив, що дитина була здорова. Через удушення після народження виник постреанімаційний синдром, який вплинув на усі органи. Подружжя звинувачує акушерку в легковажності, через яку помер їхній син.

Читайте більше новин ІА Вголос:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ