Починаючи з 4 січня, в Україні очікується похолодання. 7-9 січня нічна температура повітря на сході та півночі країни може опускатися до -10-15 градусів.

Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко.

"Нова, холодніша повітряна маса, почне заходити в Україну з 4-6 січня.
Морозний пік припаде на 7-9 січня, коли нічна (нічна!) температура повітря на сході та півночі може опускатися до -10-15 градусів. А вже з 10-го січня в Україні знову очікується потепління", – прогнозує Діденко.

За даними Укргідрометцентру 6 січня вночі температура в Україні опуститься до 2-4 градусів нижче нуля, а також очікують невеликий сніг. Вдень температура триматиметься на тому ж рівні, однак без опадів.

На Львівщині вдень термометри показуватимуть 2-4 градуси тепла, а вночі – 0-2 градуси тепла.

7 січня прогнозують суттєве похолодання. Вдень прогнозують сніг у всіх областях, а температура опуститься до 6-8 градусів нижче нуля. Вночі очікують 8-10 градусів морозу.

На Львівщині вдень температура повітря буде 1-3 градуси нижче нуля, а вночі очікують 3-5 градусів морозу. Протягом усього дня йтиме сніг.

 
Карта-прогноз температури повітря на Різдвяний вечір, 7-го січня.

 

Як писав «Вголос», на території Верховинського національного природнього парку зацвіли рослини, для яких період цвітіння характерний у березні-квітні.
 
Нагадаємо, у вівторок, 3 січня, на українців очікує аномально тепла погода.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ