Росія має намір створити 20 нових військових частин у Західному військовому окрузі, який межує з Україною, Білоруссю, країнами Балтії та Фінляндією.

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передає сайт Комерсант.

За його словами, причиною удосконалення бойового складу російських військ є те, що країни НАТО на чолі з США “руйнують систему безпеки в світі”. У зв’язку з цим, сказав Шойгу, до кінця 2021 року в Західному військовому окрузі буде сформовано близько 20 з’єднань і військових частин.

Міністр додав, що відповідні дії синхронізовані з поставками сучасного озброєння і військової техніки в російську армію.

Шойгу також звернув увагу на те, що в армії РФ постійно вдосконалюється підготовка особового складу та органів військового управління.

Як повідомлялося, з кінця березня на кордоні з Україною і в окупованому Криму Росія сконцентрувала близько 150 тисяч військових і важке озброєння. Українська розвідка заявила про загрозу вторгнення російських військ.

Пізніше Москва оголосила про відведення з 23 квітня військ від кордону з Україною під приводом «успішного завершення навчань», але водночас залишає власну військову присутність і технічні засоби навколо кордонів України та на тимчасово окупованих територіях.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

Росія відведе війська від кордонів з Україною. Названо дату

МЗС Канади назвало Росією загрозою для всього світу

ІА "Вголос": НОВИНИ