В Узбекистані президент звільнив віце-прем'єра Зоїра Мірзаєва, який під час візиту в один з регіонів змусив чоловіків замість покарання за погану роботу стояти по коліна в холодній воді.

Про це повідомляє Радіо Озоді.

Мірзаєв під час свого візиту в Аккурганський район залишився незадоволений, як зрошуються поля з бавовною, через що змусив шістьох чоловіків близько 40 хвилин стояти по коліно в холодній воді.

Відповідне фото було поширене в соцмережах і викликало бурю обурення серед громадян.

Також наголошується, що за розправою спостерігали заступники прокурора і керівники обласної адміністрації. Після цього Мірзаєв змусив чоловіків, які "провинилися", бігти в мокрому одязі по вулиці перед автомобілем, що переслідував їх.

Зазначається, що це не єдиний приклад його "виховних" методів під час візиту в Ташкентську область. У Бекабадському районі він змушував місцевих жителів стояти на полі з камінням у руках.

Окрім того, у Пскентському районі віце-прем'єр провів збори, під час яких ображав фермерів за "невиконання плану".

"Збори розпочалися о 19:30, а закінчилися о 02:30 ночі. Нікого з учасників зборів не випускали із зали, біля дверей чатував начальник РВВС, який не менше за хокіма (глава місцевої адміністрації) ображав і матюкав учасників зборів", - розповів один з очевидців.

Зазначені події відбулися 25 жовтня, а вже 27-го Мірзаєв, а також заступники прокурора Ташкентської області і ще декілька чиновників були звільнені.

При звільненні Мірзаєва прем'єр-міністр заявив, що його поведінка йде врозріз з політикою президента країни.

ІА "Вголос": НОВИНИ