Поки лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко та єдина депутатка від ВО «Свобода» Оксана Савчук удвох блокували президію ВРУ, щоби не допустити дерибану землі, фракції «Європейської солідарності» й «Голосу» повним складом відсиджувались на своїх місцях.

На це звернула увагу громадська діячка, письменниця Лариса Ніцой.

"Сьогодні зеленінська ВРУ зливає українську землю. Переживаю за тих, хто під ВРУ виступають проти законопроекту про продаж землі. Проти 10 тисяч га в одні руки. Я теж проти. Переживаю за те, що відбувається в залі ВРУ. Увімкнула ТБ, Дивлюся трансляцію. Це трешак. Юля захопила крісло Разумкова. Зламала мікрофон, вирвала шнури. Прямо Чорноволівка. Молодець. Їй на допомогу підскочила свободівка Оксана Савчук. Стоять поруч. В Юлі юшить кров з руки…

Голос сидить в залі і куняє. Побіг на підтримку? Ні. Виступає від Голосу Рахманін і каже, що ми повинні себе гарно поводити в залі, бо на нас дивляться українці. І це треш. Про що ви думаєте? Про яке гарне поводження, якщо збираються розпродати українську землю!

ЄС сидить в залі і витріщається. Побігли на підтримку? Ні. Спостерігають, перемовляючись між собою. Насіннячка лише в руки не вистачає для повної картинки. Полускати. Геращенко пішла на трибуну. Питає, де повага до них, де повага до тих правок, які не врахували. І це ще один треш. Ви до кого звертаєтеся? До зелені? Яка нікого не чує? Звертаєтеся до КИВИ, який стоїть над головою в Геращенко, і це вона в нього питає про повагу? У Киви і таких, як він. Серйозно?« - обурилася Ніцой.

Письменниця також висловила підтримку партіям »Свобода« та »Батьківщина«, які вийшли на мітинг під ВРУ.

»Зелені виступають в залі і говорять про толерантність. Йопересете! Разумков, оскільки його крісло заблоковане, передає слово заступнику і каже, що ВРУ все одно буде працювати. Заступник надає слово для виступу депутатам. Ті далі утверджують чи відхиляють правки. Тобто, крісло Разумкова заблокували, але ВРУ далі працює. Умгу, Юлиних зусиль замало. Біля Юлі зі Свободівкою Савчук і біля крісла Разумкова людей меншає.

Виступає Шахов, каже, що потрібен Референдум і про те, що не можна блокувати трибун. Бо це некрасиво, штовхатися. Та що ж таке з цими людьми. Україну зливають, а вони про красиво-некрасиво говорять.

Тим часом Маруся Звіробій прийшла до ДБР. Маруся каже, що цирк з нею – це відволікання уваги від землі. «Репостнули» новину з Марусею – і швиденько знову до ВРУ, що там із землею. Сміюся, як Маруся це каже. Правильно каже«, - наголосила Лариса Ніцой.

»Я так відчуваю, що Законопроєкт буде ухвалено. Немає кому протистояти в ВРУ цьому голосуванню. Зелені роблять своє. Всі інші, припудрені, пудряться далі і розповідають про красиво-некрасиво. Маруся під ДБР закликає завадити прОдажу землі. Як?! Марусю, як завадити? Хто це буде робити? Якщо навіть твоя, Марусю, улюблена «Європейська солідарність» сидить і посипає себе присипочкою. Побігли давати інтерв’ю, що вони проти. Все? Це такий супротив?" - підсумувала письменниця.

ІА "Вголос": НОВИНИ