Користуючись відсутністю секретаря Львівської міської ради Маркіяна Лопачака, міський голова Львова Андрій Садовий разом із начальником управління “Секретаріат ради” і водночас депутатом від “Самопомочі” Юрієм Лукашевським провернули аферу з розподілом бюджетних коштів на 2021 рік, щоб виплатити по 400% премії окремим чиновникам Ратуші.

Про це на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» повідомив депутат Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Юрій Ломага.

Напередодні Лукашевський, скориставшись відсутністю секретаря ради, всупереч закону підписав кошторис управління “Секретаріат ради” на наступний рік і відправив його у казначейство. Дізнавшись про це, депутат Ломага повідомив «Вголосу», що таким чином Лукашевський порушив відразу дві статті Кримінального кодексу України, та звернувся з заявами у Нацполіцію і Прокуратуру Львівщини. Після цього «Вголос» зателефонував Лукашевському з проханням пояснити, що відбувається, однак той після короткого діалогу відмовився коментувати ситуацію.

За кілька днів у своєму «Фейсбуці» Лукашевський назвав звинувачення Ломаги безпідставними і неправдивими. Але водночас опублікував документи, якими підтвердив, що разом зі Садовим провернув аферу із документами, щоб виплатити зарплати та премії чиновникам Ратуші.

На останнє, зокрема, вказав Ломага, реагуючи на звинувачення Лукашевського.

"Лукашевський каже, що підписав кошторис для виплат заробітної плати працівникам. При цьому забув уточнити, що сьогодні була ганебна спроба провести через департамент фінансової політики багатотисячні премії та матеріальні допомоги декільком своїм улюбленцям з числа працівників управління, які постійно і впродовж тривалого часу отримують завдяки пану Юрію в декілька разів вищі заробітні плати, аніж абсолютна більшість інших посадовців управління. Саме для цього він і підписав цей фінансовий документ - наголошую, з порушенням закону.

І в умовах, коли в управлінні панує повний хаос, де люди з одного відділу займаються роботою іншого відділу, хтось отримує 400 відсотків премії просто за «красиві очі» і відсутня банальна структурованість процесів, начальник управління займається примітивним «піаром», копіюючи свого партійного боса-господаря. І поводить себе зовсім як не начальник управління «Секретаріат ради», яке забезпечує роботу депутатського корпусу міста. А саме як секретарка міського голови.

Я з колегами-депутатами обов'язково ставитиму питання перед Секретарем Львівської міської ради, чи влаштовує його саме такий начальник управління, як є сьогодні«, - зазначив Юрій Ломага у своєму »Фейсбуці".

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ