Користуючись відсутністю секретаря ради Маркіяна Лопачака, начальник управління «Секретаріат ради» і водночас депутат від «Самопомочі» Юрій Лукашевський підписує замість секретаря документи для розподілу бюджетних коштів на 2021 рік. Після того, як про це стало відомо, депутат ЛМР від «Європейської солідарності» Юрій Ломага звернувся з заявами у Нацполіцію та Прокуратуру Львівщини.

Згідно із законом, виконання своїх обов'язків секретар поклав на одного із заступників начальника управління «Секретаріат ради».

Попри це, Юрій Лукашевський замість секретаря ради підписав кошторис управління «Секретаріат ради» на наступний рік і відправив його у казначейство.

«Вголос» спробував отримати коментар щодо цієї ситуації у секретаря ЛМР Маркіяна Лопачака, проте зв’язатися з ним не вдалося.

Водночас, як пояснив у коментарі «Вголосу» Юрій Ломага, таким чином Лукашевський порушив відразу дві статті Кримінального кодексу України.

"У нас ще не ухвалений бюджет і не затверджені стрічки фінансування. У нас ще не сформована нова структура виконавчої гілки влади. Відповідно, ми не можемо подавати у казначейство ніяких документів щодо виплати заробітної плати чи ще чогось. Зараз у січні люди отримують виплати ще за грудень, тобто кошти на це були передбачені ще в старому бюджеті. А Лукашевський вже щось попідписував і відправив. Хоч і не мав права підпису.

Що попідписував - ніхто не знає, документів він нікому не показує. Чому попідписував - об'єктивного пояснення також немає. Доступ до цього документу депутатському корпусу не дають. Якщо подивитися у нашій внутрішній системі документообігу - такого документу ніби і не існує. Виходить, нам треба чекати тиждень, поки казначейство поверне затверджені документи зі своєю печаткою, щоби зрозуміти, навіщо Лукашевський пішов на цей крок. 

Таким чином від потрапив під дві статті Кримінального кодексу України - перевищення службових повноважень і зловживання владою. З цього приводу я вже звернувся в поліцію і прокуратуру Львівської області. Нехай з'ясовують«, - зазначив Юрій Ломага.

»Вголос" спробував з'ясувати позицію і самого Юрія Лукашевського, однак той після короткого діалогу відмовився коментувати ситуацію:

Лукашевський: Я маю вам це коментувати? 

Вголос: Мабуть, маєте, бо депутат Ломага вже звернувся в поліцію і прокуратуру із цього приводу. То хочемо з'ясувати: правда це чи ні, і що в принципі відбувається?

Лукашевський: Я не буду вам це коментувати.

Читайте також:

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ