Доки в Україні не реформовано правоохоронні органи, підвищення зарплат чиновникам не допоможе побороти корупцію.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Зрозуміло, що чиновники повинні отримувати достойну заробітну плату. Але коли ці люди (теперішня влада, - ред.) ішли на вибори, вони ж не казали, що в десятки разів збільшать собі заробітну плату. Навпаки, вони критикували минулу владу за надто високі зарплати», - зазначив Тягнибок.

Лідер націоналістів наголосив, що влада обманює суспільство, пояснюючи виплату високих премій чиновникам «боротьбою із корупцією»: «Судова система не реформована, можна домовитись із прокуратурою за відповідну винагороду, можна домовитися із поліцією, щоб не відкривали кримінальне провадження. Думаєте, при цих обставинах вони не будуть красти? Звичайно, що будуть. Їм ніколи не буде достатньо грошей. Яку б зарплату їм не призначили».

«Скандал з оприлюдненням отих шалених премій співпав із ще одним скандалом, який чомусь мало обговорюють. Спіймали очільницю податкової Одеської області, яка домовлялася з прокуратурою про поділ нелегального заробітку. Вона повідомляла також, що 50% від »виручки« мусить передавати до Києва. Тобто якраз тим чиновникам, які в десятки разів збільшили собі заробітні плати, »щоб не було корупції«. І, напевно, не тільки одеська податкова так робить», - додав Олег Тягнибок.

Голова «Свободи» також підкреслив, що зарплата українських чиновників у кілька разів вища за зарплату посадовців у США.

«В Україні війна, економічна криза, люди отримують копійки, а чиновники - мільйони? Це ж аморально. Які реформи провела »Укрпошта«, що її очільник отримує у 2,5 рази більшу зарплату, ніж президент США, і в 4 рази більшу, ніж голова пошти США? Це адекватно взагалі? Дивуюся, наскільки ця зелена влада вважає нас дурнями. Вони вважають, що в них настільки великий рейтинг, що можна просто плювати людям в обличчя?» - наголосив Олег Тягнибок.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ