Жінка втопила свого чотирирічного сина у зрошувальному каналі. Це виявили тоді, коли батько дитини звернувся до поліції, що не може знайти колишню дружину.

Про це повідомляє ТСН.

У Північно-Кримському зрошувальному каналі знайшли тіло чотирирічного Богданчика. Пошуки розпочали після заяви батька, який два дні не міг знайти колишню дружину і сина. Жінку поліція в шоковому стані знайшла в сараї у дворі.

"Нічого спочатку пояснити не могла. Після кількох годин спілкування з працівниками поліції, громадянка пояснила, що вона зі своїм 4-річним сином сіла до автобуса. Вийшовши разом зі своїм сином, стрибнула до каналу. Син потонув в каналі, а вона змогла вибратись", - розповідає Тетяна Пшонь, речниця ГУНП у Херсонській області.

Копам жінка пояснила, що більше не могла так жити. Потонути вони мали разом. Син мав вроджені захворювання і справлятися з ним самотній мамі було вже несила

"Розлад центральної нервової системи і аутизм ще... Йому потрібен був тато. Він починає влаштовувати істерики, він не в собі, б'ється головою, вона йому (батьку дитини. - Ред.) телефонує, це було в середу: "Сашо, ти нам потрібен". Він вимкнув телефон", - говорить мати підозрюваної Тетяна Матвієнко.

Бабуся загиблого Богданчика каже: підтримувала доньку з онуком і морально, і матеріально. Але на ту дуже вплинуло розлучення з чоловіком, разом з яким вона прожила 15 років. Той не зміг примиритися з хворою дитиною, але допомагав родині максимально - працював по господарству і часто сидів з сином. Проте цього виявилося недостатньо.

"Казав, що дуже любить її. Тільки постійно дитину обзивав, матюкав. Жила вона заради дитини", - додає мати підозрюваної.

Страшна новина приголомшила усіх, хто знає 36-річну Раїсу. Сусіди кажуть: жінка була ідеальною мамою. Нічого підозрілого у її поведінці ніколи не помічали. Хоча й розуміли, що живеться їй нелегко.

До вбивства сина жінку могли підштовхнути втома і відчай, бо вона лишилася сам на сам зі своєю бідою, каже психолог Анна Колісніченко.

"Людина, доведена до відчаю, має зниження пам’яті, концентрації уваги, погіршуються когнітивні процеси і свідомість звужується. Це призводить до того, що інколи людина від безвиході ставить точку самогубства або вбивства", - розповідає психологиня.

У таких випадках допомогти може тільки підтримка. І не лише близьких, які полегшать самотні будні, а й фахівців - психологів

"Розширення соціального оточення. Не звуження його і самоізоляція, як це, на жаль, дуже часто трапляється", - додає Колісніченко.

Тепер за вбивство сина жінці загрожує до 15 років позбавлення волі. Зараз вона в слідчому ізоляторі, чекає на призначені їй психіатричні експертизи.

ІА "Вголос": НОВИНИ