Правоохоронці викрили двох колишніх поліцейських з Києва, які вчинили протиправні дії.

Експосадовцям інкримінують зловживання службовим становищем, що призвело до привласнення державних коштів. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

Слідство встановило, що з осені 2016 року до кінця 2019 року зловмисникам вдалося привласнити орієнтовно 400 тисяч гривень. Незаконну оборудку вчинив керівник одного із секторів Нацполіції Києва спільно зі своїм підлеглим.

Начальник встановлював преміювання та нараховував підлеглому завищену заробітну плату.

У київській міській прокуратурі додали, що весь час працівник не виходив на роботу в органах поліції Києва. Він не виконував власні службові обов’язки та проживав у Львові. Керівник приховував факт відсутності підлеглого на робочому місці.

Слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження проти колишніх «копів» за фактом зловживання службовим становищем та привласнення  майна.

Наразі триває слідство. Чоловікам оголосили про підозру. Найближчим часом їм оберуть запобіжні заходи. За вчинене злочинцям загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як писав «Вголос», на Львівщині повідомили про підозру жінці, яка в інтернеті ошукувала людей. Вона брала гроші в людей за неіснуючий товар та зникала.

ІА "Вголос": НОВИНИ