Поліція Львівщини затримала трьох львів'ян, які «спеціалізувалися» на квартирних крадіжках. Зловмисникам вже оголосили повідомлення про підозру та взяли їх під варту.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції Львівщини.

Мешканців Львова затримали ще 11 листопада після скоєння чергової крадіжки в одній із квартир на Левандівці.

Зловмисники до злочину готувались заздалегідь. Так, упродовж дня вони проводили спостереження за квартирою, і, переконавшись у відсутності господаря та будь-яких перешкод, йшли «на справу». Підібравши ключі до замків вхідних дверей, вони проникали до квартири та викрадали звідти майно.  

Зараз поліція підозрює затриманих у щонайменше чотирьох квартирних крадіжках. Усі крадіжки були скоєні у різних районах Львова, внаслідок яких учасники злочинної групи заволоділи ювелірними виробами та грошима у різній валюті на суму понад 700 тисяч гривень.

Під час обшуків у помешканнях зловмисників правоохоронці вилучили викрадені речі, гроші, викрутки, ножі, серцевини від різних замків до вхідних дверей, ключі, відмички, магнітні ключі до домофона, рукавиці та шапочки, ліхтарики, а також інші предмети, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів.  

Суд вже обрав запобіжний захід всім учасникам злочинної схеми у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави - 681 тисяча гривень кожному.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до вчинення аналогічних злочинів на території Львова та області.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Раніше Вголос писав, що у Львівській області на кордоні з Польщею прикордонники виявили українця, який мав зі собою 200 мобільних телефонів. Чоловіка затримали на пункті пропуску «Шегині» під час проходження «зеленого коридору».

ІА "Вголос": НОВИНИ