У Житомирській області поліція затримала трьох осіб, яких підозрюють у мародерстві в місті Ірпінь, що на Київщині. Відомо, що всі затримані - мешканці Львівської області.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції у телеграм.

Так, сьогодні, близько 16 години на блокпосту на в’їзді до обласного центру поліцейські перевірили автомобіль «BMW», яким з боку столиці рухались троє мешканців Львівщини, віком від 27 до 31 року.

Вони назвались добровольцями, проте ніякого документа про свою належність до добробату у них не було.

Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили ювелірні прикраси, гроші й інші цінні речі, а також гранати Ф-1 та РГД-5. Де вони їх взяли, чоловіки не змогли пояснити. Після цього усіх трьох було доставлено до відділку поліції.

Там з'ясувалось, що автомобіль належить жительці м. Ірпінь. За наявними відомостями, жінка нині перебуває за межами України. Цінності та грошові заощадження теж, як виявилось, викрадені з її оселі. Відтак причетних до цього діяння чоловіків правоохоронці затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

У чоловіків вилучили боєприпаси та направили на експертне дослідження.

Затриманим вже оголосили про підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Найближчим часом їм оберуть запобіжний захід.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ