Керівник Патрульної поліції Євгеній Жуков виклав відео затримання нацгвардійця Артемія Рябчука, який розстріляв товаришів по службі у Дніпрі.

На відео видно, як поліцейські кричать злочинцю «лежати!», затримують його а також передають колегам про затримання. Жуков також зазначив ризики на які наражалися правоохоронці, адже затримуваний був озброєний автоматом Калашникова.

«Багато розписувати не буду. Очевидно, що одна черга з 20 метрів і перший экіпаж знищений. Максимальний ризик для життя. Максимальний адреналін. Максимальний контроль. І... людяність, який би не був стрілець. Ніколи не сумнівайтесь і підтримайте свою патрульну поліцію! Бо наразі цим хлопцям та дівчатами як ніколи потрібна Ваша підтримка. Сподіваюсь, що і держава також зверне увагу на ризики і грошове забезпечення особового складу», -пише Жуков у Facebook.
Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 27 січня на території Південного машинобудівного заводу («Південмаш») сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Артемій Рябчук, якому не більше ніж 21 рік, під час видачі зброї, з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули - четверо нацгвардійців та цивільна жінка, а ще п’ятеро отримали поранення.

ДБР відкрило кримінальне провадження, кваліфікувавщи розстріл у Дніпрі як умисне вбивство. Підозрюваного нацгвардійця затримали.

ІА "Вголос": НОВИНИ