Українці та грузини завжди були й будуть братніми народами. Але це не стосується правлячої верхівки країни.

Таку думку висловив нардеп та голова української переговорної делегації Давид Арахамія у Telegram.

«Грузини б’ються за Україну на війні, відомі люди Грузії ще до 24 лютого записали відеозвернення на нашу підтримку. Вони вболівають за Україну і нашу перемогу у війні. Але не грузинська влада. І причина дуже проста - головний грузинський олігарх Бідзіна Іванішвілі тісно пов'язаний із російською політичною верхівкою. Нещодавно опубліковані »плівки Іванішвілі« підтверджують ці зв’язки», - впевнений він.

За його словами, грузинська влада повністю підпорядкована вказівкам Кремля. Це, на думку нардепа, і є причина риторики привладних представників Грузії про невизнання воєнних злочинів росії проти України та спроби допомогти рф обійти санкції.

«Сьогодні Іванішвілі перетворився на грузинського Януковича. Він і його люди ведуть політику щодо України, яку не підтримує грузинський народ. Вони хочуть розсварити грузинів та українців на десятиліття вперед», - запевняє урядовець.

Щоб уникнути останнього, Арахамія звернувся до керівництва Євросоюзу і США щодо розгляду питання про введення санкцій проти Іванішвілі та його активів на Заході.

«Ніхто не уникне відповідальності. Ні окупанти, ні ті, хто їм допомагає», - констатував нардеп.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ