Був серйозний переговорний процес між Медведчуком і Зеленським, але вони ні про що не домовилися. Як наслідок – відверта критика президента на каналах Медведчука і навпаки – критика Зеленським Медведчука.

Про це «Вголосу» розповів політолог Владислав Дзівідзінський.

«Збільшує свою бізнес-присутність у всіх сферах Коломойський, бажаючи бути єдиним надолігархом і модератором між президентом, Парламентом і всіма решта. Але є спротив самого Зеленського, хоча не у гострій фазі, але конфлікт інтересів між президентом, його оточенням і Коломойським усе ж є», - зазначив він.

Якщо ж надалі, за словами експерта, у певних питаннях порозуміються влада загалом і потім Зеленський із Коломойським, Пінчуком та з Ахметовим (який не домовився з Медведчуком напередодні виборів), тоді саме ця трійка олігархів і стане визначальною для українських бізнес-еліт і саме їхні фінансово-промислові групи будуть у найбільш фаворитному становищі найближчим часом за каденції нового Парламенту та нового президента.

«Інша ж група олігархів може залишитись за бортом. Це такі, як Фірташ, який уже розпродає активи, оскільки австрійський суд визнав його винним і збирається передати у США, де, цілком імовірно, його активи просто арештують. Натомість такі олігархи, як Новінський, швидше за все домовляться із президентом. Бо ж Зеленський прагне мати діалог із електоратом на сході України та конструктивну опозицію у Парламенті. Тому президентові таким чином дуже зручні такі депутати, як Новінський», - резюмував Дзівідзінський.

Більше читайте тут: «Чи скоїть Зеленський політичне самогубство?»

ІА "Вголос": НОВИНИ