[media=163544,163545,163546,163547] 

Про це повідомляє Національна поліція Києва.

Як йдеться у повідомленні, після розширеного засідання колегії Міністерства внутрішніх справ України під головуванням Прем’єр-міністра України прозвучала проблема росту вуличної злочинності. Тож на виконання доручення Володимира Гройсмана керівництво столичної поліції підготувало план організаційно-практичних заходів щодо відпрацювання всіх районів столиці.

Під час загального інструктажу глава Національної поліції Хатія Деканоідзе наголосила, що поліція отримала доволі чіткі завдання щодо конкретних результатів протидії злочинності. Загалом ріст злочинності в Україні зараз становить 23 %, а від загальної кількості правопорушень 70-75 % – це майнові злочині, ріст яких зумовлений, насамперед, соціально-економічною ситуацією у країні.

«Тому сьогодні ми почали силами усіх служб оперативне відпрацювання Києва, до якого залучатимемо військовослужбовців Національної гвардії. Насамперед увагу будемо звертати на профілактику вуличних злочинів, зокрема грабежів та крадіжок із авто», – наголосила Хатія Деканоідзе.

Вона додала, що відповідні плани і відпрацювання будуть розроблені і проведені в усіх регіонах держави вже з наступного тижня.

ІА "Вголос": НОВИНИ