Про це інформує прес-центр Нацполіції.

«Проводяться оперативно-розшукові заходи для встановлення та затримання зловмисників.

У чергову частину Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення про пошкодження меморіального комплексу біля Броварського проспекту. Невідомі протягом ночі червоною фарбою розмалювали «Биківнянські могили» та пошкодили дві стели.

За викликом негайно виїхала слідчо-оперативна група, яка оглянула місце та виявила пристрій із залишками фарби. Вилучені речові докази направили на експертні дослідження.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Проводиться комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення та затримання осіб, причетних до злочину», - зазначено у повідомленні.

Як писав Вголосглава інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у Facebook прокоментував цю ситуацію.

«У селищі Биківня під Києвом сплюндрували український та польський меморіали жертвам НКВС. Вандали, які швидше за все зробили це уночі, залишили сліди схожі на ті, що в Гуті-Пеняцькій», - зазначив він.

«Щось мені здається що такі грубі помилки, зовсім не помилки. А бажання продемонструвати, що це зробили саме «треті сили», які безкарно діють на нашій території... Так, і у як Y. І слово «курва» - все це зроблене з натяком на поляків», - інформує В'ятрович. 

 

-

ІА "Вголос": НОВИНИ