Про це в офіційному коментарі заявив заступник начальника управління ГСУ Національної поліції України Максим Цуцкірідзе.

Він запевнив, що 10 січня на одній з туристичних баз Закарпаття поліція затримала 5-х озброєних осіб, які позиціонували себе як «Правий сектор». 

«На цей час проти зазначених осіб відкрито дев’ять кримінальних проваджень за ознаками хуліганства, розбою, замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення людини та незаконного поводження зі зброєю. Підозрюваним загрожує позбавлення волі терміном до 12 років», – заявив Максим Цуцкірідзе.

Окрім того, правоохоронці довели причетність затриманих до кількох злочинних випадків, що сталися напередодні.

Зокрема, 28 грудня вранці на автозаправці Львівщини двоє чоловіків почали ображати і залякувати відвідувачів зброєю і здійснили постріли вгору.

9 січня згадані особи спровокували конфлікт в одному з розважальних закладів Івано-Франківщини. Вони завдали тілесні ушкодження місцевим жителям і так само, як і в першому випадку, здійснили постріли вгору. При цьому куля потрапила в бокову шибку автомобіля, власник якого не був причетний до конфлікту. Після цього зловмисники намагалися незаконно заволодіти автомобілем марки «Chevrolet Lacetti», в салоні якого перебували водій та пасажири.

Наразі вирішують питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання зловмисників під вартою. Триває досудове розслідування.

Як писав «Вголос», 10 січня на території туристичної базі відпочину «Хата Магната» невідомі особи чоловічої статі, одягнуті в камуфльований одяг, із застосуванням зброї вчинили бійку з персоналом.

ІА "Вголос": НОВИНИ