Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає, поліція повідомила лише, що штурм будівлі завершений, пише «meduza.io». 

За непідтвердженими даними, в результаті операції убито дві людини, включаючи терориста. Чотири чи п'ять осіб отримали поранення. У числі поранених - один поліцейський.

Операція зі звільнення почалася після того, як люди почали вибігати з будинку через 17 годин після захоплення. Чи вони змогли вийти самостійно чи їх звільнив терорист, поки не відомо, передає «Интерфакс». 

Повідомляється, що в будівлі були чутні постріли і вибухи, в кафе увійшли поліцейські, сапери і лікарі. Декількох заручників винесли на носилках, їх відвезли машини «швидкої допомоги».

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня озброєний чоловік узяв у заручники кількох людей у кафе в австралійському Сіднеї, п’ятьом удалося втекти з полону. Представники кафе заявляють, що всередині можуть бути близько десяти працівників та 30 відвідувачів.

Терорист вимагав переговорів з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом, обіцяючи в обмін звільнити 5 осіб. Окрім того, терорист вимагав передати йому прапор «Ісламської держави» і поширити в ЗМІ інформацію про те, що за захопленням заручників стоїть саме ця організація.

Правоохоронці вже встановили особу терориста, який захопив заручників у сіднейському кафе. Ним виявився 49-річний Мен Харон Моніс – іммігрант з Ірану, який проголосив себе шейхом. У квітні йому було висунуто звинувачення в сексуальному насильстві проти 7 жінок, у жовтні йому додали ще 40 аналогічних звинувачень. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ