18 вересня 2016 року представники поліції в брутальний спосіб затримали депутата Київської міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», героя Російсько-української війни, лейтенанта ЗСУ Володимира Назеренка. Арешт націоналіста відбувся біля посольства Російської Федерації в Києві, де зібралися українці задля недопущення проведення виборів до Державної думи РФ.

Зранку перед будівлею російського посольства зібралися небайдужі громадяни, зокрема представники ВГО «Сокіл» та ВО «Свобода». Вони прийшли проконтролювати виконання рішення державного керівництва щодо недопущення здійснення голосування до російського парламенту на території України. Як відомо, про це напередодні заявляв міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Націоналісти заблокували вхід до посольства, аби не пропускати охочих проголосувати. Натомість задля того, аби дати змогу зайти на територію «виборцю» з паспортом РФ, бійці Нацгвардії пробили кордон активістів, виштовхавши свободівця Володимира Назаренка за паркан. Поліціянти кинули націоналіста обличчям в асфальт, надягнули кайданки та в автозакові доправили в Солом’янське районне управління Національної поліції (Повітрофлотський проспект, 49).

Коментуючи ситуацію, очільник Київської міської організації ВО «Свобода» Андрій Мохник заявив: «Влада руками Національної поліції діє щодо активістів найжорсткішими методами, як у часи Януковича. Напередодні міністр Павло Клімкін заявляв, що влада не допустить проведення на території України нелегітимних виборів до Держдуми РФ. Натомість на практиці вона сама ж забезпечує це голосування. Ба більше, для того, аби дати російським резидентам взяти участь у нелегітимних, за її ж словами, виборах, арештовують героя війни й депутата столичної міськради. Ми розцінюємо такі дії як провокацію з боку влади, за що має відповідати міністр Клімкін та керівництво Національної поліції в Києві. ВО «Свобода» вимагає звільнити затриманого Володимира Назеренка та забезпечити виконання рішення щодо недопущення голосування на російських виборах в українській столиці».

Нагадаємо, у російських консульствах в Україні відкрилися виборчі дільниці.

ІА "Вголос": НОВИНИ