Це – дійсно крута подія.

Пояснюю, чому.

Вперше, ВПЕРШЕ за 5 років. З 2014 року вперше київська поліція склала протокол за недотримання встановленого порядку проведення мітингів та мирних зібрань.

Протокол було складено не на кого-небудь, а на Стергія Стерненка – блогера з Одеси, на котрого тричі відбувалися напади, і котрі, за його словами, зовсім не розслідують правоохоронці. Попри те, що одного із нападників сам Стерненко навіть затримував на місці злочину, йому навіть не оголошено підозру.

Характерно, що з 2014-го року в столиці пост-революційної країни відбулися сотні, якщо не тисячі різного роду акцій. Котрі проходили мирно і не дуже, котрі були з порушенням закону і без, з перекриттям вулиць і з установленням малих архітектурних форм.

Але лише перед форумом, де висувався кандидатом у президенти чинний глава держави, там поліція раптом згадала ніби уже забуту норму Кодексу про адміністративні правопорушення. Поліція знайшла, як пристібатися до тих, хто мирно, не порушуючи громадського порядку, тримали транспарант «Вибачте, так хто все-таки замовив Гандзюк?».

Нагадаю, херсонська активістка та політик Катерина Гандзюк померла після замовного нападу на неї із застосуванням сірчаної кислоти.

«Я хочу звернутися до правоохоронців, щоб було зроблено все можливе для того, щоб були знайдені вбивці, щоб вбивці були покарані, опинилися на лаві підсудних. І ми всі повинні об'єднати зусилля для того, щоб це сталося, спільно допомогти правоохоронним органам, поліції, щоб зло було покаране» - заявляв президент кілька місяців тому.

Погодьтесь, символізм сьогоднішньої події вражає.

ІА "Вголос": НОВИНИ