Балотуючись на пост президента України, Володимир Зеленський обіцяв відмовитися від кортежів, президентських літаків і державних резиденцій. Однак, за півтора року цього не зробив, адже нарешті зрозумів, що це по суті не можливо. Тепер ця невдало зроблена обіцянка може вдарити по його рейтингу.

Про це в інтерв'ю «Вголосу» сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Не дивно, що опоненти б’ють по цьому, бо це найвразливіше місце президента. Коли Зеленський ішов на вибори, його ядерний електорат бачив у ньому того самого Голобородька. Вчителя, який приїхав до президентського офісу на велосипеді. Ну і досі це електоральне ядро збереглося. Бо головний чинник підтримки Зеленського — те, що він не такий як вони, він інший. 

Проблема в тому, що старі політики вже стали кісткою в горлі виборцю. Брехнею, недолугістю і жадібністю вони дістали всіх. Саме тому ці цифри у відсотках — це був вирок не тільки окремо взятому Порошенку, а всьому політикуму. І це був чинник підтримки Зеленського. Зараз, коли люди вказують, що він не виконав обіцянки — це б’є по президенту«, - зазначив Золотарьов.

»Політтехнологічно, як на мене, в цьому конкретному питанні йому потрібно знайти якусь річ, яка набуде суспільного резонансу і продемонструвати — хоча б повільно, але ми робимо. Зазвичай це негатив зменшує. Ну, а якщо нічого не робити — то зрозуміло, що це набиратиме обертів і стане потужним механізмом обвалу президентського рейтингу", - додав експерт.

Більше на цю тему читайте у статті: Позбутися кортежів, резиденцій, літаків: чи може Зеленський виконати свою обіцянку?

ІА "Вголос": НОВИНИ