В Україні поки неможлива поява такого опозиціонера, як той же Навальний, адже в нас немає такого тиску режиму та репресії з боку влади, як у Росії і передбачити його важко.

Про це «Вголосу» розповів політтехнолог Ярослав Макітра.

«Та, якщо оглянутися назад, в Україні були схожі ситуації, якщо взяти до уваги модель поведінки людей: історія з Тимошенко чи з Луценком, коли вони сідали у в’язницю, хоча мали можливість виїхати з України за часів Януковича. Їх також частково підтримували як суспільство, так і Захід», - зазначив експерт.

А те, що зараз відбувається з Навальним у Росії, вважає Макітра, це схоже на те, що в нас відбувалося у часи президентства Кучми і особливо в часи Януковича.

«Та й в Україні свої політичні реалії: у нас влада не отруює і не пробує вбивати людей, як у країні-агресора. У нас навіть за президентства Януковича інші методи тиску на людей застосовували, але не спроби вбивства і потім відкриття низки кримінальних справ, як у Росії на Навального», - додав експерт.

«І, до речі, якби на його місці був хтось із українців і таким чином повертався би на Батьківщину, реакція суспільства була би резонанснішою», - резюмував політтехнолог.

Більше читайте у статті: ««Український» Навальний: добре це чи погано?».

ІА "Вголос": НОВИНИ