Українські посадовці думають, що Україна настільки важлива для США, що буде в центрі уваги і нею обов’язково займатимуться. Але не все так швидко.

Про це «Вголосу» розповів політтехнолог Тарас Загородній.

«Чітка та зрозуміла політика США щодо України виформується мінімум через півроку. А так зараз у нас навіть посла повноцінного немає», - зауважив він.

Також, за словами експерта, в Офісі президента натомість нічого особливого не озвучили, лише ті напрямки співпраці обох держав, що й так були на порядку денному.

«До речі, не виключаю, що США вимагатимуть приватизації енергетичного сектору України, тим більше син Байдена вже мав стосунок до нашої країни (Робота Гантера Байдена в українській енергетичній компанії Burisma у час перебування батька на посаді віцепрезидента США спричинила гучний світовий політичний скандал у 2019 році, – ред.)», - продовжив Загородній. - А чи допомагатимуть США Україні у військовому плані, подивимось. Адже у нас завжди багато сподівань на демократів, а, як виявилось, великий демократ Обама заборонив експорт зброї до нашої країни, а надав її саме республіканець Трамп».

«І, до речі, не виключаю, що цьогоріч відбудеться візит Зеленського до США: Байден, який вступає на свою посаду, зустрічатиметься з різними лідерами держав. Та я не очікую значних змін у відносинах між країнами, як у нас деякі люди кричать: «Байден прийде – порядок у нас наведе». У нього своїх проблем вистачає», - резюмував політтехнолог.

Більше читайте у статті: «Відносини України та США: чого чекати від Байдена?».

ІА "Вголос": НОВИНИ