Олексій Бессарабов, засуджений в анексованому Криму у «справі українських диверсантів», звернувся до держсекретаря США Ентоні Блінкена із закликом порушити питання українських політв'язнів з Криму під час зустрічі президента США Джо Байдена з російським президентом Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Ми, політв'язні, знаючи про підготовку зустрічей із президентом України, а потім і президента США з російським президентом, вважаємо, що основною має бути тема безумовного звільнення незаконно утримуваних Росією осіб з колоній на території РФ та Криму. Це не питання політики, це питання відновлення мінімального рівня довіри, честі та моралі лідерів націй ХХI століття», – наголошує Бессарабов.

Як зазначається, питання звільнення українських політв'язнів з Криму майже не обговорюється на міжнародному рівні.

«Незважаючи на те, що моє ім'я, як імена десятків інших політичних в'язнів, є у списках таких правозахисних організацій, як Freedom House, «Меморіал», ми майже забуті. Про нас пам'ятають тільки наші рідні, друзі, колеги з роботи. Ми забуті, тому що проблематика Криму не обговорюється ні в «нормандському форматі», ні в Мінських переговорах. Ці формати стосуються тільки окупованої Донеччини. Але не Криму», – написав у своєму зверненні політв’язень.

Бессарабов подякував за те, що імена політв'язнів фігурують в останні роки в резолюціях Європейського парламенту та у виступах представників Постійної місії США в ОБСЄ.

Політв’язні надіються, що під впливом США зможуть вийти на свободу.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ