Луцький терорист насправді був дуже дивним. Виникає ще одне важливе питання: «Якщо це терорист, який захопив заручників, де СБУ? Чому цим займається МВС?».

Про це «Вголосу» розповів ексзаступник голови Генштабу ЗСУ Олег Жданов.

«МВС у такому випадку має евакуювати місцевих мешканців і стояти в оточенні на дальньому кордоні від місця, де відбувається операція. А бути біля автобусу і вести з терористом перемовини мала СБУ, зокрема працівники Антитерористичного департаменту. А в нас монополія МВС виходить», - уточнив він.

І додав: «Але тут що головне: на жаль, в Україні такі інциденти включають дуже сильний інструмент політики. Тому це більше схоже на політичний інструмент деяких можновладців в Україні».

І це, за словами Жданова, суто політична подія: або тиск на президента Зеленського і його залякування, аби більше слухався когось із політиків, або це просто підозрілий збіг, адже у ВРУ мали розглядати законопроект про розширення повноважень поліції.

«Я ж вважаю, що захоплення терористом людей у Луцьку і цей законопроект – дуже пов’язані між собою. Тому й виходить: аби створити картинку, що треба поліції надати більше повноважень. І тут прямий зв’язок є. А чому у Луцьку? Бо досить далеко від Києва».

Більше читайте тут: «Український «Брейвік»: спецоперація чи спецпрофанація?».

ІА "Вголос": НОВИНИ