Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів політичний аналітик Ярослав Макітра.

«Основною її риторикою буде примирення між Донбасом та Україною, і на такій платформі вона шукатиме союзників, – зазначив Ярослав Макітра. Їй потрібно знаходити медійні ресурси, заходити через ті, що підконтрольовані «Опорблоку», бо там в неї цільова аудиторія. Щодо прямого котакту з  виборцями, там все ще складніше: під час її поїздок Україною бачимо здебільшого скандали та розчарування населення її персоною».

За його словами, якби Савченко почала активну політичну діяльність, зокрема щодо створення партії рік тому, стояла б черга охочих приєднатися до такого проекту. Тепер союзників їй буде знайти важко.

«Аби змінити чинну систему, як вона й хоче, їй треба для початку мати владу або принаймні інструмент для її втілення. Спочаку вона має як мінімум увійти у парламент,  продовжив політичний аналітик. - В неї є, очевидно, контакт з Кремлем через Медведчука, але вона,  думаю, вірить у те, що робить. Але швидше нею маніпулюють. Серйозну ставку у Кремлі як фішку російської пропаганди на сьогодні на неї не роблять через її певну неконтрольованість».

Також він додав, що Савченко можна назвати спільним проектом Заходу і Росії для розкручення миротворчості. Це була популяризація персонажа, який працює, здавалося, на національні інтереси України. Але після виходу з російської тюрми вона приклалася до популяризації виконаня Мінських угод.

«Вони хотіли створити так звану постать миротворця, проте цей проект провалився, оскільки не здобув підтримки широкого загалу. Вона не змогла виконати завдання тих, хто маніпулював нею. Зараз у Савченко немає іншого виходу, як продовжувати цю риторику. Вона залишиться одним із прихильників виконання Мінських угод та примирення України і Донбасу. На цій електоральній платформі грає і Рабінович, і «Опозиційний блок», тому не просто буде зайняти там своє місце. Максимум, найближчим часом вона може ввійти у якісь місцеві органи влади», резюмував Ярослав Макітра.

Нагадаємо, днями Мін'юст зареєстрував політичну партію «Громадсько-політична платформа Надії Савченко».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ