Франція відкликає свого посла в Італії для консультацій через «необґрунтовану» критику з боку Риму.

З такою заявою виступило міністерство закордонних справ Франції в четвер, 7 лютого, повідомляє агентство Reuters.

«Уряд французького президента Еммануеля Макрона відкликав свого посла в Римі в четвер безпрецедентно з часів Другої світової війни, заявивши, що йому набридли »системні, безпідставні« атаки італійських політичних лідерів проти Франції», – пише видання.

«Протягом декількох місяців Франція була метою повторних, необґрунтованих нападів і обурливих заяв», – йдеться в заяві МЗС. «Наявність розбіжностей - це одне, а маніпулювання відносинами з метою виборів – інше», – наголошується в документі.

Заява з боку Парижа прозвучала на тлі недавньої зустрічі віце-прем'єра Італії, лідера партії «Рух п'яти зірок» Луїджі Ді Майо з представниками «жовтих жилетів» у Франції. Напередодні французька влада заявила, що Ді Майо не повинен втручатися у внутрішні справи країни.

У січні МЗС Франції викликало посла Італії після того, як заступник прем’єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи.

Також причиною різких висловлювань італійських політиків щодо Макрона стала суперечка на тему мігрантів.

Адміністрація Еммануеля Макрона таємно веде підготовку до референдуму, на який планує винести широке коло питань, пов'язаних з тривалими у Франції протестами "жовтих жилетів". Референдум планується провести 26 травня, в день виборів до Європарламенту.

ІА "Вголос": НОВИНИ