Предтечею полку «Азов» була організація «Патріот України». Майбутні «азовці» активно брали участь у Революції гідності, ставши проти режиму Януковича 1 грудня та 19 січня.

У час російської агресії та хвилі дестабілізації реваншистів патріоти створили партизанський загін «Чорний Корпус», з якого 5 травня 2014 року й виник батальйон спеціального призначення «Азов».

Безпосередню участь у бойових діях батальйон розпочав на початку травня 2014 року, та найбільшим досягненням на той час було звільнення міста Маріуполь.

Наші відважні воїни також брали участь у боях у Мар'їнці, Старобешевому, Новому Світі та поблизу Іловайська, захищали Маріуполь під час вторгнення російських військ з боку Новоазовська.

17 вересня 2014 року наказом міністра внутрішніх справ України батальйон «Азов» було реорганізовано та розширено до складу полку з аналогічною назвою. Командиром залишився Андрій Білецький.

10 лютого полк «Азов» розпочав Широкиному наступальну операцію – єдиний успішний наступ українських військ за 2015 рік. У результаті наступу визволили 5 сіл: Павлопіль, Комінтернове, Бердянське, Широкине та Лебединське. Це унеможливило обстріли Маріуполя. Нині захист стратегічно важливого населеного пункту Широкине – одне з найперших завдань полку.

 

ПОЛКУ «АЗОВ» - РІКПолк "Азов" був створений 5 травня 2014-го у Бердянську на підставі рішення Міністерства внутрішніх ...

Posted by Батальйон спеціального призначення "Азов" - нова сторінка on 5 травня 2015 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ