Кримський міст знову буде атаковано, після чого тимчасово окупований росією Крим перетвориться на величезний «котел», і тоді його буде набагато простіше звільняти.

Такий прогноз зробив військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

На його думку, найкраще по Кримському мосту вдарити, коли росіяни почнуть його розбирати для ремонту, після підриву 8 жовтня.

"Другий удар по Керченському мосту буде нанесено тоді, коли плавучі крани максимально його розберуть або їх просто більше збереться поруч з мостом. Тому що потрапити по мосту ракетою досить складно. Можна влучити, припустимо, по поїзду, по якійсь машині з маячком. А ось просто по мосту – складно, якщо це не ракети ATACMS", – заявив він.

Світан вважає, що удар по російських плавучих кранах і по кораблях, які підійдуть ремонтувати міст, – це найоптимальніший удар, який могла б завдати українська армія.

«Якщо таке завдання стоїть, то цей удар буде завдано. Після такого удару Керченський міст не буде відновлено у цьому житті ніколи, а Крим потрапить в оперативне оточення, тобто це дуже великий »котел«...  Його набагато простіше буде звільняти», – додав експерт.

Як писав « Вголос», у районах двох населених пунктів у Луганській області днями було знищено до 60 російських окупантів, щонайменше 10 з яких - офіцери.

Читайте також :

Чи підірве росія Каховську ГЕС найближчим часом – відповідь ГУР

Повітряна тривога: з аеродромів у Білорусі злітають винищувачі рф

Росіяни суттєво знизили використання дронів-камікадзе на півдні

ІА "Вголос": НОВИНИ