Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що проросійські бойовики мають негайно забезпечити Міжнародному комітету Червоного Хреста доступ до громадян України, яких незаконно утримують в ОРДЛО.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Кравчук наголосив, що представники Червоного Хреста також мають отримати доступ до секретної донецької тюрми «Ізоляція», яка «відома» через катування та тортури.

Глава української делегації в ОРДЛО додав, що ні Росія, ні окупанти не виконують домовленостей щодо  забезпечення безперешкодного доступу МКЧХ, які були досягнуті під час зустрічі політичних радників лідерів «нормандської четвірки» в Берліні.

Кравчук запевнив, що українська сторона надала доступ для МКЧХ до осіб, які «обґрунтовано звинувачуються у скоєнні злочинів та містяться на території України, про що свідчать листи і звіти про роботу міжнародних гуманітарних організацій в Україні».

Він підмітив, що всі звернення щодо доступу Червоного Хреста до полонених 175 українців ігноруються саме з боку ОРДЛО і РФ.

За його словами, Україні вдалося отримати відповідь тільки щодо однієї особи.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ