У мережі з'являються десятки відео з полоненими російськими окупантами. Частина з них здається в полон сама, хтось розповідає, що «не знав», куди йде. Водночас особливої популярності набуло відео, де взятий у полон рашист навіть під загрозою отримати «прикладом в зуби» не може вимовити питомо українське слово - Паляниця.

На відео, опублікованому у соціальних мережах, російський військовий, деморалізований та жалюгідний, кілька разів намагається вимовити слово Паляниця, проте попри потужну мотивацію з боку українського захисника, виявився нездатним це зробити. 

Зауважимо, що частково саме питомо українські слова можуть слугувати інструментом ідентифікації російських диверсантів та шпигунів, які за даними СБУ заздалегідь були розосереджені у більшості великих міст України, орендуючи квартири через рієлторів. З огляду на особливості фонетики російської мови, а особливо так званого «московського акценту», український звук «и», так саме як і м'яке українське «е», недоступний для щелеп абсолютної більшості громадян країни-агресора. 

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", Литва може надати політичний притулок російським солдатам, які здалися в полон українській армії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ