Польща надала Україні ще 1570 систем супутникового зв’язку Starlink. Від початку війни від партнерів Україна отримала понад 20 тисяч таких терміналів.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Ще 1570 «Старлінків» від Польщі вже в Україні», – написав Федоров.

За його словами, це особливо важливо зараз, адже через ворожі обстріли є проблеми з електроенергією. Зокрема, коли зникає світло – в деяких регіонах не працюють мобільні оператори та інтернет-провайдери. Тому уряд забезпечить країну публічними точками WI-FI, де люди зможуть бути на зв'язку.

«Також частину терміналів передамо цивільним адміністраціям на деокуповані території. Крім того, забезпечимо ними «Укрзалізницю», щоб пасажири та працівники мали стабільний мобільний зв‘язок та інтернет», – додав міністр.

Федоров зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення за сприяння Міністерства цифрової трансформації від партнерів Україна отримала понад 20 тисяч терміналів Starlink. З них 5 тисяч за підтримки уряду Польщі.

«Дякую польському уряду за постійну підтримку та групі логістичних компаній ZAMMLER за безкоштовну доставку нової партії терміналів в Україну», – підсумував Михайло Федоров.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ