Польща наразі не планує евакуювати з України родини польських дипломатів.

Про це агентству PAP заявив заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський.

«На даний момент не планується евакуація сімей польських дипломатів з України» - сказав він.

За словами Яблонського, міністерство «уважно стежить за ситуацією» в Україні.

Варто зазначити, що у Польщі серед іншого є генконсульство у Харкові.

До слова, низка країн ЄС не мають наміру наслідувати приклад США і Британії й евакуйовувати співробітників своїх посольств у Києві.

Зокрема, про відсутність таких намірів заявили в Латвії, Чехії, Естонії, Данії.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз не бачить причин для евакуації сімей дипломатів або співробітників свого представництва з України.

«Ми не плануємо робити те саме, що і США, оскільки ми не бачимо для цього якихось конкретних причин. Доки тривають переговори (з Росією. - Ред.), я не думаю, що ми маємо причини залишати Україну», - сказав Боррель.

Нагадаємо, як писав «Вголос», Велика Британія відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їхніх родин.

Крім цього, США вже розпочали евакуацію членів сімей дипломатів із посольства в Києві. В МЗС відреагували на це й зазначили, що рішення Держдепу США не означає, що всі співробітники американського посольства зараз виїдуть з України. Посольство продовжить повноцінно функціонувати. Члени дипмісії отримали можливість поїхати, якщо вони мають таке бажання. Проте їхній від'їзд зовсім не є обов'язковим.

ІА "Вголос": НОВИНИ