Президент країни Анджей Дуда підписав низку законів, серед яких є спрощення працевлаштування для іноземних громадян. Так, зміни торкнуться також українців.

Нові правила для іноземців почнуть діяти вже з другої половини січня цього року.

Про це в середу, 4 січня, проінформувала канцелярія польського президента, повідомляє «Європейська правда».

Відомо, що тепер громадянам шістьох країн, зокрема українцям, дозволено працювати у Польщі не 6 місяців, як це було раніше, а 2 роки без дозволу на роботу. Це відбуватиметься на підставі декларації про доручення роботи.

Варто зазначити, що до нововведень українцям можна було працювати в Польщі впродовж шести місяців на рік, а отримання наступної декларації вимагало піврічної перерви.

Також Анджей Дуда змінив процедуру отримання дозволу на тимчасове чи постійне проживання та оцифрування цього процесу. Тепер іноземцям легше буде це зробити.

Таким чином, при поданні заяви на «карту перебування» від іноземця більше не вимагатимуть наявність задокументованого місця проживання в Польщі та постійного джерела доходу. Замість цього вистачить інформації про те, що заробіток закордонного працівника не менший від мінімальної заробітної плати у Польщі.

Для того, щоб українець підтвердив своє соціальне забезпечення, він повинен надати лише договір працевлаштування з вказаною заробітною платою.

Крім того, до переліку обставин, які не вимагають від іноземця видачі нового дозволу на проживання та роботу, внесено зміну посади при збільшенні зарплати.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ