Польща 14 грудня відмовилася підтримати пакетну угоду про виділення 18 млрд євро допомоги Європейського Союзу для України, а також два рішення щодо Угорщини, через побоювання з приводу окремого плану мінімальної ставки корпоративного податку.

Про це повідомляє "Європейська правда".

«Є велике розчарування в тому, що Польща ставить під загрозу допомогу Україні, блокуючи мінімальний податок», – сказав один із дипломатів ЄС.

Усі чотири документи - допомога Україні, план витрат Угорщини в межах фонду відновлення ЄС після пандемії, рішення про заморожування 6,3 млрд євро для Будапешта і податкова реформа - були частиною пакетної угоди, яку країни-члени ЄС мали ухвалити 14 грудня.

За словами дипломатів, очікується, що віцепрем'єр уряду Польщі Тадеуш Моравецький тепер винесе це питання на зустріч лідерів ЄС 15 грудня у Брюсселі, хоча формально це питання не внесено до порядку денного.

За словами дипломатів, крайній термін ухвалення документа продовжено до четверга, але точних термінів не називають. За умовами пакета, якщо на один із чотирьох пунктів буде накладено вето, як нині на мінімальну ставку податку з боку Польщі, то всі чотири питання не пройдуть.

Читайте також:

На росії горить нафтозавод, є загиблі та поранені. Фото та відео

Готові до будь-якого сценарію: Залужний розповів про ситуацію на фронті

Не в найближчому пакеті допомоги: Білий дім про системи ППО Patriot

ІА "Вголос": НОВИНИ