Про це повідомляє австрійська Tiroler Tageszeitung з посиланням на представника МВС Австрії Карла-Хайнца Грундбьока, пише Укрінформ.

«Проти австрійця розслідується справа в контексті активної участі у воєнних діях в міжнародних конфліктах», - йдеться у повідомленні.

Суперечливою є інформація про те, на чиєму боці воював іноземець, - на боці проросійських бойовиків чи українських силовиків. Спочатку була озвучена перша версія.

За словами представника прокуратури міста Вінер-Нойштадт Еріха Габіцля, затриманого підозрюють у вбивствах військових та цивільних осіб у ході боїв за Донецький аеропорт, противників українських військових на Донбасі – «ворожих солдатів, які здалися», а також цивільних. При цьому Габіцль стверджує, що він «воював не на російському, а на українському боці».

Нагадаємо, як писав «Вголос»  у прокуратурі австрійського міста Вінер-Нойштадт стверджують, що затриманий австрієць воював на Донбасі на українському боці і міг скоїти воєнні злочини під час боїв за аеропорт Донецька.

Додамо, що вчор, 30 квітня, польські прикордонники затримали на прикордонному пункті «Дорогуськ-Ягодин» (Волинська область) громадянина Австрії, який підозрюється в участі у незаконних збройних формуваннях на Донбасі, знущанні і вбивстві українських військовополонених.

ІА "Вголос": НОВИНИ