У відповідь на вислання дипломата МЗС Польщі дало норвезькому консулу тиждень на те, щоб покинути країну.

Міністерство закордонних справ Норвегії прийняло рішення вислати польського консула, на якого надходило безліч скарг. Польща заявила про прийняття дзеркальних заходів, повідомляє Радіо Польща.

За даними дипломатичного відомства Норвегії, польського консула Славоміра Ковальського оголосили персоною нон грата через поведінку, не сумісну з дипломатичним статусом.

До МЗС Норвегії неодноразово надходили скарги на польського консула, що стосуються публічних погроз і часткового насильства по відношенню до співробітників. Норвегія просила Польщу звільнити консула, але в МЗС Польщі вирішили залишити Ковальського в Осло до завершення своєї місії (до кінця червня 2019 року).

Норвезькі ЗМІ повідомили, що Ковальський брав участь в оскарженні рішень норвезької соціальної служби Барневарн щодо вилучення дітей з польських родин. У МЗС Польщі заявили, що його дії були спрямовані на захист інтересів поляків, які проживають в Норвегії.

У відповідь на вислання дипломата МЗС Польщі дало норвезькому консулу тиждень на те, щоб покинути країну.

"У зв'язку з таким рішенням, на жаль, ми були змушені застосувати дзеркальну міру. Норвезький консул в Польщі також був визнаний персоною нон грата", – зазначив заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк.

ІА "Вголос": НОВИНИ