Польща засуджує проведення так званих «виборів» на окупованій території Донбасу, які відбуваються сьогодні, 11 листопада, та закликає до введення санкцій проти причетних до їх організації.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Польщі.

Як зазначається, Польща не визнає «виборів» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

«Польща не визнає жодних дій, що підривають суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах», - йдеться у заяві.

Крім того, в польському МЗС підкреслили, що «вибори» - частина політики Російської Федерації, спрямованої на насильницьку зміну статус-кво, виявом цієї політики є також прогресуюча мілітаризація Криму і агресивні дії в районі Азовського моря.

«Вибори підривають зусилля із врегулювання російсько-українського конфлікту та несумісні з Мінськими угодами», - наголосили у відомстві.

Міністерство закликало Європейський Союз та інших партнерів посилити наявні санкції та заборонити видачу віз і заморозити активи особам, відповідальним за організацію так званих «виборів».

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що реакцією на проведення фейкових “виборів” на Донбасі стане посилення міжнародних санкцій, а президент Петро Порошенко закликав українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, не брати участі у псевдовиборах, які організовують сьогодні, 11 листопада, окупанти.

У свою чергу, прокуратура України відкрила кримінальну справу проти організаторів псевдовиборів у так званій “ДНР”. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Представники Європейського Союзу також засудили ці “вибори” та зауважили, що ЄС ніколи не визнає їх результати.

У МЗС України сьогодні оприлюднили заяву, у якій йдеться, що “фейковими виборами” Росія порушує норми і принципи міжнародного права, українське законодавство, а також суверенітет та територіальну цілісність України.

ІА "Вголос": НОВИНИ