Карта мешканця міста Лодзь, яку запровадили вже з березня, дозволить містянам зекономити у першу чергу на громадському транспорті, а також отримувати знижки під час відвідин кінотеатрів, басейнів, ковзанок,  зоопарку. Про це таке нововведення повідомляють польські медіа.

Картка містянина Лодзь - це система привабливих знижок, що заохочують жителів до активного використання міської культурної, розважальної та сервісної пропозиції. Це водночас і ще один спосіб місцевого самоврядування стимулювати сплату податків за місцем проживання.

Скульптура у центрі міста Лодзь

Міський голова Лодзі Ганна Здановська наголошує, що відчуває велику радість і гордість, що кожен містянин може скористатися знижками та пропозиціями від понад 100 партнерів, які вже приєдналися до Лодзінської картки.

Карта міста - це велика система знижок

Карта Лодзі - це система привабливих знижок, що заохочують жителів до активного використання культурних, розважальних та сервісних пропозицій міста. Однією з головних переваг наявності картки будуть дешевші щомісячні квитки на громадський транспорт з травня.

сувеніри міста Лодзь

Крім того, власники карток можуть розраховувати на знижки до 20 відсотків у розважальних і культурних закладах міста. До проекту також долучилися лодзькі ресторатори та приватні підприємства: кінотеатри, магазини, сервісні компанії, таксі, спортивні та рекреаційні заклади, а також медичні заклади. Каталог карткових партнерів щодня поповнюється новими організаціями.

Карта мешканця Варшави

Її запровадили у столиці Польщі сім років тому. Це дає знижки не лише на столичному транспорті, а й у культурі та спорті.

- Метою програми є збільшення участі жителів Варшави у культурно-освітній та спортивній пропозиції. Ширший доступ до послуг та товарів у вигляді знижок та преференцій для власників карт Варшави. Картки доступні кожному жителю Варшави, який сплачує податки у столиці.

Безкоштовний вхід для мешканців Кракова

У Кракові також є своя картка для жителів. Вона є елементом промоційної та соціальної політики міста, спрямованої на його розвиток, збільшення доступності громадського транспорту та культурних товарів та збільшення доходу міста від податку на доходи фізичних осіб.

“Краківська картка" дає 20 відсотків знижки на вхідні квитки в міські музеї та галереї. В інших місцях знижка зазвичай становить від 5 до 20 відсотків, але іноді навіть 30 або 50 відсотків. Близько 130 установ та компаній співпрацюють із міською владою у цій галузі. Нині Краків виготовив понад 270 000 такихі карток.

Програма лояльності для мешканців Вроцлава

Столиця Нижньої Сілезії також має власну програму лояльності. Завдяки карткам «Nasz Wrocław» його мешканці можуть раз на рік безкоштовно відвідувати стадіон Вроцлав, а також басейн Orbita, зал Centennial, ZOO, аквапарк, гідрополіс або WKS Śląsk Wrocław.

- Окрім безкоштовного входу до муніципальних установ, учасники програми «Наш Вроцлав» можуть користуватися необмеженими знижками до 60 відсотків у майже 60 партнерських пунктах, - каже працівниця муніципалітету Вроцлава Кристина Брацяк.

Більше 112 000 жителів вже використовують програму. Незважаючи на  пандемію, що продовжується, ця кількість зростає. Тільки з 1 січня цього року більше 24 000 людей долучились до програми.

Маєш карту мешканця Гданська - користуйся  безкоштовними прогулянками

Гданськ також має власну картку. Це насамперед дешевший абонемент на громадський транспорт, а також  безкоштовні прогулянки на SKM / PKM / POLREGIO в межах Гданська. Користуватися безкоштовним входом до зоопарку, басейнів Гевеліанум та ГСН все ще можна буде раз на календарний рік.

Влада Гданська також бажає, щоб жителі мали легку можливість висловитися з питань, важливих для міста та громади.

- Ось чому кожну людину, яка додає на свій рахунок пакет 2021 року, можна запросити взяти участь у дослідженні. Ми віримо, що завдяки модулю соціальної участі кожен із нас матиме реальний вплив на те, що відбувається в місті, - пояснюють чиновники польського міста на Балтиці.

Ще одне місто Познань планує впровадити карту містянина восени. Наше місто Львів до такої карти містянина досі при міському голові Садовому, на жаль, не доробилося.

Фото автора.

Вголос також писав про туризм

Польські медіа пишуть про розвиток туризму в Україні

ІА "Вголос": НОВИНИ