Президент Володимир Зеленський нагородив орденом польську режисерку Агнєшку Голланд, яка зняла фільм про Голодомор «Ціна правди».

Стрічка про британського журналіста Гарте Джонса, який першим розказав світу правду про Голодомор, але йому не повірили, вийде у прокат 28 листопада.

Режисерку Агнєшку Голланд нагородили орденом княгині Ольги III ступеня. Указ про призначення нагороди з'явився на сайті президента.

Цим же орденом за «вагомий внесок у вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, подвижницьку діяльність, спрямовану на висвітлення правди про Голодомор» нагородили Діану Варнайтє – радницю канцелярії уряду Литви.

Також орденом відзначили Енн Епплбом – історика, журналістку газети Washington Post, авторку книги «Червоний голод. Війна Сталіна проти України».

Хрестом Івана Мазепи нагородили Леоніда Трегубу – голову Асоціації прибалтійських українців Клайпеди.

Як відомо, у День пам’яті жертв Голодомору, 23 листопада, в столиці України пройшли заходи з вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу.

Також у Львові на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулись жалобні заходи. Священики відслужили екуменічну панахиду за жертвами трьох Голодоморів 21-23, 32-33, і 46-47 років, присутні долучились до загальнонаціональної хвилини мовчання під церковний передзвін у пам’ять про мільйони невинно убієнних українців.

ІА "Вголос": НОВИНИ