Міністр оборони України, генерал армії Степан Полторак назвав інформацію про нібито постачання Україною Корейській Народно-Демократичній Республіці ракетних технологій абсолютним фейком.

Як передає УНІАН, про це глава оборонного відомства сказав після представлення генерал-лейтенанта Анатолія Сиротенка новим керівником Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

«Я думаю, що це черговий фейк», – заявив Полторак.

«Якщо спостерігати за інформаційним полем, то здається, що Росія, або ті люди, які не дуже хотіли би бачити Україну міцною, самостійною державою, нас притуляють до усіх скандалів, які є у світі», – додав міністр.

«Це чергове притулення до того, чого нема і бути не могло. Це абсолютний фейк, і я хотів би, щоби ми на цю тему навіть не вели розмови. Це не відповідає дійсності», – наголосив Полторак.

Як уже писав «Вголос», раніше на сайті американської щоденної газети The New York Times була опублікована стаття із заголовком «Північнокорейський ракетний успіх пов'язаний з українським заводом, кажуть дослідники».

Пізніше секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала зброю та технології Північній Кореї. 

Окрім того, підприємство «Південмаш» також заперечило постачання ракетних двигунів КНДР. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ