Польські протестувальники з 13 березня планують розширити блокаду. Страйк знову торкнеться всіх вантажних пунктів пропуску на польсько-українському кордоні.

Про це повідомила «24 каналу» керівниця порталу Ukrayina.pl, журналістка телеканалу tvn24.pl та Super Express Аліна Макарчук.

На всіх дорогах до українського кордону у Польщі, на яких протестують фермери, від 13 березня польська поліція посилить охорону. Адже ці дороги входять до списку так званої критичної інфраструктури.

"Тут не має бути проблем для пасажирів, а також для перевезення військової та гуманітарної допомоги. Проте можуть виникати проблеми з комерційними перевезеннями як під час кожної блокади на конкретному пункті", – зазначила Макарчук.

За її словами, це пов'язано з тим, що фермери стають на дорозі й ускладнюють просування вантажівок. Через це збільшується час очікування на перетин кордону.

Однак, якщо водій везе важливий вантаж, який треба швидко довести в Україну, то треба звертатися в поліцію. Адже фермери не мають права затримувати гуманітарні конвої, військову допомогу й все, що може рятувати людське життя, а також пасажирські автобуси.

"Ми спостерігаємо за двома речами. Перша – це антиукраїнська партія «Конфедерація» поряд з нашим кордоном, друга – попередня правляча партія «Право і справедливість», яка підбурює фермерів по всій Польщі", – додала Макарчук.

За її словами, 20 березня фермери збираються блокувати всі обласні центри та великі міста. Попри те, що польський уряд регулярно розмовляє з протестувальниками, їм замало. Вони хочуть далі блокувати український кордон. На тлі цих протестів виникають різні інциденти.

Українська сторона підтверджує, що гуманітарні конвої, військова допомога й пасажирські автобуси їдуть в Україну без затримок. Навіть якщо фермери намагаються затримувати ці конвої чи автобуси, то в таких місцях з'являється польська поліція й кожна така ситуація швидко врегульовується.


 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ